Cu ajutorul cursului nostru de bucatar, vei patrunde in universul gastronomiei si vei descoperi arta de a crea arome si prezentari spectaculoase.
Veti fi ghidat de experti culinari talentati care impartasesc cu pasiune cunostintele si experienta lor in bucatarie.
Cursul este adresat celor ce doresc sa se dezvolte si sa urmeze aceasta profesie. De asemenea, venim in sprijinul celor ce isi doresc conversie profesionala.
Cursul nostru cuprinde atat elementele de baza ale gatitului, cat si tehnici avansate si tendinte culinare contemporane.
Vei invata despre diferitele tehnici de preparare, despre selectia si combinarea ingredientelor, despre manipularea corecta a ustensilelor si despre practicile de igiena si siguranta alimentara.
Fiecare lectie este conceputa pentru a-ti dezvolta creativitatea, precizia si abilitatile de gestionare a timpului in bucatarie.
Vei avea oportunitatea de a explora diversele bucatarii internationale, precum si de a crea preparate culinare inovatoare, menite sa impresioneze si sa incante papilele gustative.
Cursul nostru acreditat si autorizat iti ofera garantia ca vei dobandi cunostintele si abilitatile necesare pentru a-ti construi o cariera de succes in domeniul culinar.
Vei beneficia de materiale de invatare actualizate, sesiuni practice intr-un mediu profesional si feedback constant din partea expertilor nostri culinari.
Dupa finalizarea cursului, vei obtine o diploma recunoscuta si vei fi pregatit sa intri pe piata muncii sau sa-ti incepi propria afacere in domeniul culinar.
Oportunitatile sunt nelimitate, de la restaurante prestigioase la catering, evenimente speciale sau chiar emisiuni culinare.
DOCUMENTE NECESARE INSCRIERE CURS BUCATAR:
- Copie buletin/act de identitate
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
- Copia ultimului act de studii
- Adeverinta medicala (cu specificatia “clinic sanatos”) in original sau copie dupa fisa de aptitudini eliberata de medicina muncii. CONDITII NECESARE INSCRIERE CURS BUCATAR: MINIM 10 CLASE
CUM SE DESFASOARA ACEST CURS DE BUCATAR?
Cursul incepe cu o introducere in lumea culinara, prezentandu-ti obiectivele si structura programului. Vei fi familiarizat cu resursele si materialele de invatare, iar instructorii iti vor prezenta experienta si expertiza lor in domeniu.
Cursul poate incepe cu o parte teoretica, in care vei invata despre igiena alimentara, siguranta in bucatarie, selectia ingredientelor si tehnici de baza in gatit.
Vei dobandi cunostinte despre arome, texturi si combinatii culinare, precum si despre echipamentele si ustensilele utilizate in bucatarie.
In timpul cursului, instructorii vor realiza demonstratii si prezentari practice ale tehnicilor culinare.
Vei fi ghidat pas cu pas in prepararea diferitelor feluri de mancare, de la aperitive si supe pana la feluri principale si deserturi.
Veti invata despre prelucrarea si gatirea corecta a ingredientelor, despre condimente si arome specifice, si despre prezentarea estetica a preparatelor.
Cursul poate include si explorarea diferitelor bucatarii internationale.
Vei descoperi secretele bucatariilor asiatice, mediteraneene, americane sau altele, invatand despre ingredientele si tehnicile specifice fiecarei culturi culinare.
Aceasta parte a cursului iti va permite sa-ti dezvolti perspectiva globala asupra gastronomiei si sa te inspiri din diverse traditii culinare.
Pe parcursul cursului, vei fi evaluat pentru a-ti masura progresul si pentru a-ti imbunatati abilitatile.
Evaluarile pot include atat componente practice, cum ar fi pregatirea unui preparat anume, cat si componente teoretice, prin teste si examene scrise.
Feedback-ul constant din partea instructorilor te va ajuta sa identifici punctele tale forte si sa iti corectezi eventualele erori.
La finalul cursului, vei primi o diploma sau un certificat recunoscut, care atesta completarea cu succes a programului.
Aceasta iti va deschide usi catre o varietate de oportunitati de cariera in industria culinara, cum ar fi angajarea in restaurante, hoteluri sau catering, sau chiar deschiderea propriului tau local culinar.
COMPETENTE OBTINUTE IN URMA ABSOLVIRII ACESTUI CURS DE BUCATAR:
- Comunicarea la locul de munca
- Desfaşurarea muncii in echipa
- Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de munca
- Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere şi inchidere a activitaţii secţiei
- Prevenirea poluarii mediului
- Intocmirea documentelor specifice
- Pregatirea antreurilor calde şi reci
- Pregatirea fripturilor
- Pregatirea gustarilor calde şi reci
- Pregatirea mancarurilor din carne
- Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
- Pregatirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mancarurilor din peşte şi fructe de mare
- Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
- Realizarea aluaturilor de baza
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor